CNC draaien

Naast het conventionele draaien met de hand, is het tegenwoordig gangbaar om te draaien via een CNC bank. Een CNC bank is computergestuurde machine en doorloopt het proces van het draaien volautomatisch, waardoor de kans op productiefouten zeer klein is en de doorlooptijd korter.

Het aansturen van de CNC draaibank begint bij de computer. De operator bij Schreinemacher vertaalt het gewenste product in een CAD/CAM omgeving naar een 3D, digitaal ontwerp, om vanuit daar de CNC draaibank te programmeren. Het uitwerken van dit programma gebeurde in het verleden op de draaibank zelf, maar tegenwoordig natuurlijk op computers. De computer werkt het optimale bewerkingsschema voor het product uit, inclusief de te gebruiken gereedschappen en omloopsnelheden, en stuurt deze uiteindelijke naar de CNC bank.

De precisie waarmee de producten vervaardigd zijn is zo veel hoger dan wanneer dit nog geheel met de hand zou gebeuren. Bij Schreinemacher zorgt het proces via de CAD/CAM omgeving voor meer flexibiliteit en een sneller proces. Hierdoor is het bij kleinere oplages al mogelijk om het product uit te draaien, zonder dat hiervoor de kosten zeer hoog uitvallen. Het draaien van producten komt meestal voor bij ronde voorwerpen, denk bijvoorbeeld aan buizen. Ook het afvlakken van producten met een andere vorm is goed mogelijk.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor CNC draaien? Neem contact op met de professionals van Schreinemacher en informeer vrijblijvend naar al onze mogelijkheden. Bel 013-5729680 voor direct contact.