CNC freeswerk

CNC freeswerk voor het volledig computergestuurde freeswerk. Het CNC frezen komt dan ook met een paar grote voordelen ten opzichte van het handmatig frezen. CNC frezen kent zijn eerste voordeel in het frezen zelf. Waar handmatige bediening kan leiden tot kleine productiefouten, is dit bij CNC frezen nagenoeg onmogelijk. Het uitfrezen van uw product gaat geheel zelfstandig. 

Het omzetten van een werkstuk kan nodig zijn voor het bereiken van alle kanten door de CNC freesbank. Het CNC freeswerk is nog nauwkeuriger als opnieuw opspannen van een werkstuk niet nodig is. Onze machines werken vanaf 2 tot wel 5 assen en kunnen zeer grote werkstukken frezen met de hoogste precisie.

Ons machinepark bestaat uit:

  • Hurco VMX42SRTi
  • Biesse type SKILL G 1536 FT
  • Cosign X500 en A300
  • Cosign Entry

Een ander voordeel van CNC frezen is het inlezen van het producten. Bij oudere freesbanken (ook CNC, maar niet volledig digitaal) programmeerden we het werkstuk nog handmatig in de machine. Nu zijn de nieuwe machines volledig zelfgestuurd en gekoppeld aan de computer. Op de computer is het freeswerk via een digitale tekening (CAD) omgezet naar een werkbestand. Dit werkbestand lezen we direct in de CNC freesbank. Dit bespaart veel tijd en geeft de mogelijkheid kleinere volumes efficiënt en kosteneffectief uit te frezen. 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor CNC freeswerk? Neem contact op met de professionals van Schreinemacher en informeer vrijblijvend naar al onze mogelijkheden. Bel 013-5729680 voor direct contact.