CNC frezen

CNC (Computer Numerical Control) frezen is frezen waarbij de machine wordt aangestuurd door middel van een computer. Deze computer kan zowel analoog als digitaal zijn. Het CNC frezen is een techniek die is ontwikkeld in de jaren 50, om snel en nauwkeurig producten te kunnen te fabriceren. De enige mogelijkheid om voor Schreinemacher het CNC frezen precieze producten in grote hoeveelheden te maken was door middel van een speciale productie carrousel, een apparaat dat groot en duur was, en slechts één enkel product kon produceren. Aanpassingen duurden lang en het fabriceren van meerdere producten was toen niet mogelijk. 

Dit veranderde allemaal met het introduceren van het CNC frezen. Het was sindsdien bij Schreinemacher mogelijk om de machines te programmeren en was het geheel ombouwen niet meer noodzakelijk. Dit betekende een revolutie in de techniek van frezen. Tegenwoordig is de techniek van het CNC frezen dan ook niet meer weg te denken uit de moderne industrie.
De moderne CNC freesbanken bij Schreinemacher zijn computergestuurde machines, die meestal op meerdere vlakken volledig geautomatiseerd zijn. Door de hoge mate van automatisering zijn ze veel nauwkeuriger dan de oude handgestuurde freesbanken. 
Schreinemacher blijft graag voortvarend en investeert regelmatig in nieuwe CNC machines. Onze nieuwste aanwinst is de Hurco VMX42SRTi vijfassige CNC freesbank. 

Verder werken wij onder andere met:

  • Biesse type SKILL G 1536 FT
  • Cosign X500 en A300
  • Cosign Entry

Door ons uitgebreide en moderne machinepark, met zowel 2D als 3D frezen, zijn wij uiterst flexibel en marktgericht. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor CNC frezen? Neem contact op met de professionals van Schreinemacher en informeer vrijblijvend naar al onze mogelijkheden. Bel 013-5729680 voor direct contact.