Freeswerk

Bij complexe producten kun je er vaak niet omheen, freeswerk. Frezen is een manier waarbij materiaal een freeskop laagje voor laagje materiaal van het product verwijdert, om zo tot het uiteindelijke product te komen. Door de veelzijdige aard van de machines bij Schreinemacher kan freeswerk tot zeer complexe producten komen.

Schreinemacher voert haar freeswerk computergestuurd uit op moderne freesbanken die tot 5 assen hebben. Het gebruik van 5 assen geeft de machine de mogelijkheid om meerdere vlakken in een keer te frezen. Het frezen van meerdere vlakken in een keer zorgt voor kortere doorlooptijden in combinatie met een hogere precisie. Wanneer opnieuw opspannen wel nodig is, bestaat een risico op kleine afwijkingen. Deze eventuele afwijkingen zijn uitgesloten bij een 5 assige freesbank. 

Zelfs als het om minder dimensies gaat is frezen een goed alternatief. Zo is het uitsnijden van producten of componenten uit een plaat door middel van frezen veel efficiënter dan bijvoorbeeld knippen. Het plaatsen van producten of onderdelen kunnen bij het frezen namelijk veel dichter op elkaar. Dit leidt tot veel minder verspillingen, wat de efficiëntie en het milieu ten goede komt.

Het machinepark voor het freeswerk bestaat uit:

  • Hurco VMX42SRTi
  • Biesse type SKILL G 1536 FT
  • Cosign X500 en A300
  • Cosign Entry

Dit stelt ons in staat om zowel grote als kleine producten, in vlakke of ruimtelijke dimensies precies uit te frezen. Dankzij onze freesmachines, die een spindelsnelheid hebben tot wel 60.000 toeren per minuut, zijn uw producten altijd van hoogwaardige kwaliteit, zelfs bij zeer kleine toleranties.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor freeswerk? Neem contact op met de professionals van Schreinemacher en informeer vrijblijvend naar al onze mogelijkheden. Bel 013-5729680 voor direct contact.