Frezen

Frezen is een van de bewerkingsmogelijkheden van Schreinemacher en valt onder het verspanen. Verspanen is een groep bewerkingen waarbij materiaal wordt verwijdert van een werkstuk door middel een scherp stuk gereedschap. Andere vormen van verspanen zijn bijvoorbeeld boren en zagen. Bij deze technieken ontstaan snippers die van het product of halffabricaat, de zogenoemde spanen. Frezen zelf leent zich uitermate goed voor het maken van complexe producten, zeker met de huidige technieken en machines.

Schreinemacher innoveert altijd binnen haar productiemogelijkheden van kunststof, zo ook binnen het frezen. Wij hebben diverse moderne freesbanken, welke frezen van 2 tot 5 assen. Deze computergestuurde freesbanken zorgen voor flexibiliteit binnen ons productieproces en voor hoogwaardige producten. 

Het frezen op 2 assen (vlakke platen), zorgt voor snelle productie van halffabricaten of platte producten. Daarnaast is het uitfrezen van halffabricaten (in tegenstelling tot knippen), zeer efficiënt. Het is namelijk mogelijk onderdelen dicht op elkaar uit te frezen, waardoor veel minder restmateriaal ontstaat. 

Het gebruik van meer assen zorgt ervoor dat wij 3D kunnen frezen. Bij meer dan 3 assen kan de machine bovendien meerdere vlakken van het product frezen in één set bewerkingen. Hierdoor is het inspannen van het product in de freesmachine gereduceerd, wat zowel goed is voor de snelheid als de precisie van het product. Frezen kan namelijk binnen zeer scherpe toleranties, zeker met onze moderne digitale machines. 
Wij hebben onder andere de volgende moderne machines voor het frezen:

  • Hurco VMX42SRTi
  • Biesse type SKILL G 1536 FT
  • Cosign X500 en A300
  • Cosign Entry

Ook is het gemakkelijk om kleine volumes uit te frezen. Waar vroeger elk product opnieuw geprogrammeerd moest worden, kunt u nu een product snel en gemakkelijk via een CAD programma (Autocad) aanleveren. Hierdoor is frezen bij uitstek een marktgericht productieproces, met snelle omlooptijden.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor kunststof frezen? Neem contact op met de professionals van Schreinemacher en informeer vrijblijvend naar al onze mogelijkheden. Bel 013-5729680 voor direct contact.