Kunststof bewerken

Kunststof is een productgroep met zeer veel mogelijkheden. Het bewerken ervan kan op zeer veel verschillende manieren bij Schreinemacher. Door onze ervaring maakt het niet uit of u bij ons komt met een idee, een schets of een geheel uitgewerkt product. Schreinemacher kijkt graag met u naar de beste mogelijkheden.

Kunststoffen zijn er in duizenden soorten. Om het makkelijker te maken zijn er over het algemeen twee categorieën. De thermoharders en de thermoplasten. Thermoharders zijn kunststoffen die hard blijven onder warmte. Dit zijn de harde kunststoffen waaronder bijvoorbeeld PVC. Deze kunststoffen zijn niet te vormen, maar wel te bewerken. Bewerken van deze kunststoffen bij Schreinemacher kan bijvoorbeeld door middel van frezen en schaven, maar ook het lijmen van onderdelen behoort tot onze mogelijkheden. 

De andere groep kunststoffen zijn de thermoplasten. Kunststoffen van deze groep zijn vervormbaar na verhitting. Dit levert verschillende praktische eigenschappen op met betrekking tot de mogelijkheden van het materiaal en het bewerken ervan. Het bewerken van de meeste thermoplasten, onder koude omstandigheden, is hetzelfde als bij de meeste thermoharders. Echter kunnen uit thermoplasten producten worden vervaardigd met diverse hoeken, zonder te lijmen.

Diverse kunststoffen bieden zelfs de mogelijkheid tot lassen. Het materiaal is dan zo zacht na verhitting dat twee verschillende stukken weer opnieuw kunnen samensmelten na contact. 

Bij Schreinemacher is alles mogelijk om uw product met de gewenste eigenschappen te maken. Benieuwd naar de mogelijkheden voor kunststof bewerken? Neem contact op met de professionals van Schreinemacher en informeer vrijblijvend naar al onze mogelijkheden. Bel 013-5729680 voor direct contact.