Polycarbonaat bewerken

Polycarbonaat is een thermoplastisch polymeer. Het is een hard, taai maar doorzichtig materiaal, waardoor het een ideale vervanger is voor glas. Polycarbonaat kan ook een vervanger zijn voor acrylaat, op plekken waar veiligheid absoluut gewaarborgd moet zijn. 

Polycarbonaat is in tegenstelling tot acrylaat, mede door zijn sterkte en taaiheid, extreem goed te bewerken en daardoor zeer flexibel in te zetten voor producten. Deze flexibiliteit vertaalt zich dan ook in het zeer grote aanbod. Polycarbonaat producten variëren van dakplaten en displays tot kogelwerende vensters en veiligheidsbeglazing. Polycarbonaat is niet alleen zelf zeer divers, het is ook verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. Zo is het in bijna elke kleur verkrijgbaar, glashelder of mat en met diverse afwerkingen. 

Polycarbonaat is met alle gangbare technieken bij Schreinemacher te bewerken. Zelfs stansen behoort tot onze mogelijkheden, waar dit bij perspex bijvoorbeeld niet gaat. Het stansen van het materiaal is mogelijk door de taaiheid, dit voorkomt het scheuren van het materiaal. Ook het koud buigen en zetten behoren tot de mogelijkheden bij het bewerken.

Een mogelijk nadeel van polycarbonaat is de matige krasbestendigheid. Dit is vooral belangrijk tijdens het bewerken en het plaatsen van het materiaal. Deze krasbestendigheid verbeteren wij met specialistische coatings. Daarnaast is polycarbonaat niet UV-bestendig. Daarom gebruiken we voor toepassingen buiten ander polycarbonaat dan voor binnen. 

Wij leveren zelfs polycarbonaat in een dubbelwandige uitvoering. Polycarbonaat is dan zo bewerkt dat het bestaat uit twee platen, maar daartussen rechte of schuine schotten van hetzelfde materiaal. Doordat polycarbonaat zo stevig, weerbestendig en brandveilig is, zijn deze dubbelwandige platen ideaal voor het gebruik in bijvoorbeeld een serre, waar ze meteen ook een zeer goede isolatie geven.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor polycarbonaat bewerken? Neem contact op met de professionals van Schreinemacher en informeer vrijblijvend naar al onze mogelijkheden. Bel 013-5729680 voor direct contact.