Portaalfreesmachine

De portaalfreesmachine bestaat uit een tafel waarop een kunststof (halffabricaat) plaat ligt, en een freeskop die door middel van twee rails de gehele tafel kan bereiken. De portaalfreesmachine beslaat de gehele kunststof plaat op deze manier. We kunnen snel onderdelen uitfrezen, direct uit de plaat halffabricaat. Dit uitfrezen van platte onderdelen op een portaalfreesmachine gaat veel sneller dan op een freesmachine met meerdere assen, met als voordeel een optimaal productieproces. 

Er onstaat minder afval bij het direct uitfrezen van een kunststof plaat. De kunststof plaat moet namelijk een werkbaar formaat hebben, voordat we het kunnen afwerken in een meer-assige werkbank. Portaalmachines zijn veel efficiënter, ze lenen zich uitermate goed voor nesting. Nesting is een techniek die eerst verschillende onderdelen in de plaat gaat intekenen. De onderdelen zijn dan zo geplaatst dat een minimum ongebruikt materiaal zal overblijven. Hierdoor halen we veel meer onderdelen uit dezelfde plaat, wat afvalstoffen en kosten reduceert.

Bij Schreinemacher is de portaalfreesmachine voorzien van een luchttafel, een oppervlak met kleine gaatjes waar lucht doorheen blaast. Dit zorgt voor een luchtkussen, waardoor de kunststof platen gemakkelijk over de tafel glijden zonder te krassen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor portaalfreesmachines? Neem contact op met de professionals van Schreinemacher en informeer vrijblijvend naar al onze mogelijkheden. Bel 013-5729680 voor direct contact.