Verspanende bewerking

Het verspanen is een groep van bewerkingen. Alle vormen van bewerkingen in deze geroep hebben gemeen dat ze stukjes materiaal (de zogenoemde spanen) van een product of halffabricaat halen. Meestal heeft het gereedschap hiervoor een scherpe rand voor het wegsnijden van het materiaal. Voorbeelden van verspanen zijn frezen, boren, draaien en zagen. 

Omdat verspanen zo divers is, zijn er zeer vele mogelijkheden. Naast de bekende technieken, zoals boren en zagen, is vooral frezen de techniek met vele mogelijkheden van het verspanen. Bij het frezen haalt de freeskop bij elke beweging een nieuw laagje van het basismateriaal weg, tot de  gewenste vorm is bereikt . 
Verspanende bewerkingen zijn vooral bekend van het metaal bewerken, waar de kenmerkende krullen voor de naam hebben gezorgd. Echter is verspanen ook zeer goed toe te passen op kunststof. 

Bij Schreinemacher produceren we de nieuwste apparatuur op het gebied van verspanende bewerkingen voor kunststof. Zo hebben we geïnvesteerd in een nieuwe 5 assige Hurco VMX42SRTi. 

Ook andere verspanende bewerkingen komen bij ons aan bod. Zo hebben wij een 4-zijdige schaaf- en profileermachine staan van het type Unimat 300. Met een werkbreedte tot 230 mm en een werkhoogte van 120 mm ideaal voor kunststof strips en balken. 
Zagen doen we op een Mayer PS 9 Z. Deze CNC-gestuurde opdeelmachine met een zaagbereik van 4200 x 4200 mm, kan nagenoeg alle kunststof platen moeiteloos verwerken. Het gebruik van luchttafels voorkomt beschadigen aan het oppervlak van het materiaal gedurende de bewerkingen. Het draaien doen we bij Schreinemacher via CNC, zodat we kleine en grote producten met zeer hoge precisie realiseren. 

Het uitgebreide assortiment van verspanende bewerkingen bij Schreinemacher zorgt ervoor dat we voor elk product een geschikt proces kunnen leveren. We zijn altijd flexibel, innovatief en vooruitstrevend in onze productie.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor verspanende bewerkingen? Neem contact op met de professionals van Schreinemacher en informeer vrijblijvend naar al onze mogelijkheden. Bel 013-5729680 voor direct contact.