Verbetering werkomgeving

Afzuiginstallatie:

18 november heeft Holtrop & Jansma onze nieuwe afzuiginstallatie in bedrijf gesteld. Deze nieuwe krachtige afzuiginstallatie is weer een mooie aanwinst voor de productie en resulteerd in een verbeterde spaanafzuiging en daardoor ook een verbeterde werkomgeving. De installatie wordt geheel automatisch geregeld, zo wordt de gewenste afzuigcapaciteit afgestemd op de vraag vanuit het machinepark. Dit resulteerd in een energiebesparing, er wordt niet alleen minder motorvermogen ingezet, maar er gaat ook minder warmte verloren welke door het afzuigsysteem wordt afgevoerd.

Technische ruimte:

Sinds december hebben we alle kompressoren en pompen naar een aparte ruimte verhuisd. De werkomstandigheden zijn hierdoor enorm verbeterd. We hebben zowel geluid als warmte weten te reduceren in de productiehal, daarnaast staan de pompen aangesloten op een centrale leiding en worden ze automatisch aangestuurd. Dit mooie samenspel van aanbod vanuit de technische ruimte en de vraag bij de vlakbedmachines, resulteert tot een energiebesparing en verbeterde duurzaamheid van de pompen. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Becker DVP bv & Coenraads Perslucht bv.

Kolomzwenkkraan + vacuumheffer:

Sinds oktober 2015 hebben we een nieuwe ABUS kolomzwenkkraan laten installeren welke voorzien is van een vacuumheffer. Door een strategische plaatsing in de productiehal is belading van drie CNC vlakbedfreesmachines mogelijk met deze kraan. Dit volledige hefsysteem is geplaatst door de fa. G van Dam Technisch Handelsburo.  

Zehnder stoffilters:

We hebben eind 2014 al een goede start gemaakt met het verbeteren van de werkomgeving door de vele vacuumpompen uit de productiehal te verplaatsen naar een aparte technische ruimte. De volgende door ons genomen maatregelen zijn het ophangen van stoffilters aan het plafond boven de verspanende machines. Eind februari zijn de Zehnder stoffilters op strategische punten opgehangen en in bedrijf genomen om de luchtkwaliteit te verbeteren.